skip to Main Content

Vassklippning 2017

Sommaren är här och så även all vass som behöver klippas. I likhet med tidigare år kan du smidigt hitta den tid som passar dig.

Klicka här för att komma till bokningen.

NYHETER INFÖR KLIPPSÄSONG 2017

Båten har utrustats med elvinsch för klippaggregatet samt länspump.

Vinschen manövreras med en trycknappslåda vid förarplatsen.

Vinschen är extremt stark och all manövrering måste därför göras när båten står still alternativt går på lägsta fart, var även uppmärksam så att du inte kör upp aggregatet för långt. Var uppmärksam och kör aldrig upp aggregatet högre än nödvändigt.

Det finns en markering i form av en plasttratt på vinschwiren, och absolut max tillåten ”uppkörning” är när denna nästan är framme vid wirestyrningen. Det som händer om ovanstående inte följs är att linan (repet) går av eller så kan klippaggregatet och vinsch skadas på annat sätt.

Håll händer borta från wiretrumman, stor risk för klämmskador.

Länspumpen manövreras med en strömbrytarknapp som sitter till vänster på toften som hydraulmotorn är monterad på. Glöm ej att slå av den efter användning. (Det kan vara bekvämt att ha ström kvar i batteriet).

Glöm ej att notera i loggboken , där finns också den sista nyheten för året, en karta men ett kordinatsystem inritat, ange i vilken ruta du har klippt i, detta för att vi ska ha koll var det klipps resp. inte klipps och eventuellt kunna göra insatser om det behövs.

Om du har frågor eller känner dig osäker kring ovanstående eller om du har frågor och synpunkter om klippningen, ring Tom Runeklev 073-831066

Klipp och trivs, se så fin sjö vi har/får.

Back To Top