skip to Main Content

Lite av varje

 

SKÅDAT

En icke så stor men tapper och entusiastisk skara trotsade aprilslasket och slöt upp till årets fågelskådning den 21 april. Under ledning av Hans Nyfjord  observerades bland annat en vacker salskrake, ett gäng storskrakar, brun kärrhök (2 ex) på nära håll, tranor, knipor, sångsvanar, lärkor samt en svärm sädesärlor, måsar m m. Fika intogs under gemytliga former i det värmande köket hos familjen Lund i By.

 

LÅGT VÅRVATTEN

Nu i mitten av april är det  – som många kanske har lagt märke till – inte så mycket vatten i våra sjöar.  Noteringen är 54,27 meter över havet (t ex den något större Nordsjön). Det är ovanligt lågt för säsongen, men så har vi heller inte fått så stora snömängder denna vinter.

INGET GRUS I DOJAN…

Nordsjövägen är nu nysopad från vinterns sand, tack vare vår aktiva vägförening. Promenera bland annat därför mera mera!

.. OCH INGEN SJÖVLING LÄNGS NORDSJÖN

Du har väl sett hur prydligt Nordsjö samfällighet har ansat sina skogar bland annat vi Nordsjöns östra strand. Inga fula och miljöovänliga kalhyggen där inte…

FILMSTJÄRNOR VID SJÖARNA?

Nån som vet om det bor någon movie star runt sjöarna? I så fall vill redaktionen för hemsidan gärna veta det nu sedan vi har fått bäver i sjöarna. För frågan är ju vilken plats runt sjöarna som nu skall döpas till Bäverly Hills. Starfors gills inte,  för där finns ju redan en stjärna…

STORLOM  PÅ KUNGSHOLMEN

Ett par storlommar har visat stort intresse för ön i Nordsjön, av vissa kallad Kungsholmen,  för att skilja den från Drottningholmen ( ej Drottningholm) i Vansjön.  Vederbörlig häckningshänsyn från omgivningen anbefalles.

 

 

 

 

 

Back To Top