skip to Main Content

Staffan har ordet

Ibland undrar jag (och min familj med rätta) varför man lägger ner så mycket tid på arbetet med Vansjön och Nordsjön. Varför inte göra något enklare kan man undra?  Tror att det som trycker på för min del är utmaningen och att uppdraget vi har är svårt. Hur ska vi få ihop ett friskt och härligt vatten med levande jordbruk och rekreation. Att göra det som är enkelt och ger snabba klipp är inte hälften så spännande som detta. Bonusen kommer i form av samarbete med så många goa grannar på hemtrakten och vem vet – min medlemsavgift kanske betyder något för mina barn och barnbarn.

När Tom tog mig ut på en rundtur med båt på sjöarna en kväll i början på augusti blev det lite av en aha upplevelse. Kvällssolen lyste över sjöarna, Lunds får och Bohlins kor betade på avstånd och det var spegelblankt. Efter bastun i norra Nordsjön var vi några som tog en uppfriskande simtur. När jag gjorde det sist för 28 år sedan (skäms Staffan). Då simmade man bland vattenpesten och kom upp ur sjön som en maskerad ”sniper” full med allehanda växtdelar från topp till tå. Nu var det var skillnad! När jag ser förteckningen över fastigheter som är preliminärt positiva till en framtida reglering av sjöarna är det också ett tecken på att vi rör oss i rätt riktning.

Ibland säger någon att man inte får någon nytta för femhundringen som det kostar. Men om din fastighet ökar sitt marknadsvärde med flera hundra tusen kronor och kanske mer är det inte så mycket att snacka om. Själv trodde jag inte att vattnet och sjöarna kunde spela så stor roll för fastighetspriserna men det gör det tydligen.  

Men kom ihåg – det är inte fastighetsklipp utan helt andra klipp vi ska syssla med i den här föreningen.

Staffan Lund (ordf ) 0706303829

Back To Top